Kan insekter virkelig spises og hvordan smager de? Er det kun de allermest fattige som spiser den slags? Det har jeg i virkelig spekuleret en del over.

Da vi var hos tatovør, trængte jeg til lidt mad, efter at min tatovering var lavet. Kim havde jo fået lidt frokost mens han ventede på mig, og vi vidste ikke helt hvor mange timer endnu, der ville gå før vi kunne få noget aftensmad. Derfor gik tatovørens hustru, deres barn og jeg over på det nærliggende marked. Det hedder Bang Niang market, og er nok mest henvendt til turister. Det har åbent mandag, onsdag, torsdag og lørdag.

Vores hotel ligger lige overfor markedet, og jeg har sommetider kigget på insekterne, som man kan spise. Men der er ikke noget med at prøvesmage. Har tænkt om thaierne virkelig spiser insekter eller om det er et stunt for turisternes skyld. Så har hidtil ikke rigtig haft lyst til at prøve dem.

Tatovørens hustru, Maneerut fortalte lidt om de forskellige stier på markedet. Blandt andet at den ene var beregnet for folk der ville købe madvarer som de selv kunne tilberede retter af.

Vi kiggede lidt på insekter. Og så spurgte hun om det var noget jeg ville prøve. Det viste sig, at både hun og sønnen spiser den slags engang imellem. Så ja, nu måtte jeg da prøve det. Maneerut valgte nogle mini-crickets og nogle silkworms. Det blev til en god portion, som vi delte. Græshopperne og ormene blev friture-stegt, og så blev de hældt i en æske. De skulle helst spises lune, så vi satte os ned med et glas juice og spiste insekter.

Så spiser vi insekter med pinde

Hvordan smager de så? Ormene var ret fede i det, så det var lidt som at spise mos, eller som at spise flæskesvær med en masse fedt på. Græshopperne var meget knasende og saltede. Smagte faktisk som de små flade rugbrød med salt, som man kan købe i Danmark. Jeg kan anbefale, at man ikke tænker så meget over, hvad det er man spiser. For det smager udmærket.

En lille film fra min oplevelse med at spise insekter.

You might also enjoy: