Fredag var vi i Søndermarken, der ligger på Frederiksberg. Den ene halvdel af Zoologisk have ligger i Frederiksberg have, og den anden halvdel ligger i Søndermarken. Vi kunne da også kigge ind til nogle af dyrene gennem et hegn. Her kom jeg tit som barn, da jeg jo boede lige i nærheden. Der er løbet meget vand i åen siden dengang, kan man vist roligt sige.

Nå, men vi ville se Cisternerne. Der er i øjeblikket er der en udstilling som hedder ” In is the  only way out”. Rigtig godt lavet, med lyde, ild som pludselig tændes og alt muligt andet. Vi var meget tilfredse med udstillingen. Det koster 70 kroner at komme ind. Hvis du vil læse historien om cisternerne, kan du gøre det HER. Ret fascinerende læsning. Det er måske værd at vide, at der på Frederiksberg er 2 timer gratis parkering.

Indgang til Cisternerne

Samme aften overnattede vi hos noget familie ved Roskilde, og lørdag tog vi så ind til byen. Vi ville egentlig se Domkirken. Men det var ikke muligt at komme ind i den, da der blev afholdt konfirmationer den dag.

Hver onsdag og lørdag er der torvedag på Stændertorvet fra 8-15. Så det fik vi oplevet. Der var mange mennesker, der blev spillet musik på torvet, og solen skinnede fra en skyfri himmel.

Lykkens galocher i Roskilde

Smagsprøver og køb af ost og vin

Lørdag var det samtidig dagen for Danmarks befrielse, og ved et mindesmærke var det markeret med kranse. Vi mødte en ældre dame, som kunne fortælle lidt om hvem de mænd var, som blev mindet.

Efter et par begivenhedsrige dage på Sjælland, gik det så hjemad til det jyske. Hjem og nyde den gode vin og lidt tapas.

You might also enjoy: