I dag har vi været på rundtur i Khao Lak og omegn. Turens højdepunkter var at se skildpadder og elefant trekking. Turen var endnu engang arrangeret af Cheaper than hotels, og endnu engang fik vi en super god guide.

Vi startede med at køre til et bevaringscenter for havskildpadder. Den ligger i den thailandske flådebase der tager sig af dem. De udsætter 8 – 10.000 skildpadder årligt. De bliver sat ud i havet når de er 6 måneder, og har bedre chancer for at overleve. Vi så skildpadder der kun var et par uger gamle, og helt op til de var teenagere. Fordi vi var der på privattur fik vi lov til at røre og og holde nogle af dem. Det var noget vores guide fik i orden at vi måtte.

Derefter gik turen til et flot tempel, hvor vi fik forklaret lidt om hvordan man hilser, det der på thailandsk hedder “wai”.

Forleden så vi den berømte politibåd 813, der blev skyllet op på land under tsunamien. I dag så vi kirkegården for ofre fra tsunamien i 2004. Det var et trist syn, intet var vedligeholdt, som om ofrene nærmest var glemt.

Vi så også et par fiskerbåde fra dengang.

Og vi var en tur henne ved mindeparken, for tsunamien. Her var der en hel væg, med små tavler, som en slags gravsten. Nogle af dem var der kun tekst på, andre var der også billede på. Det gav lige en klump i maven, når man også så billeder af de omkomne. Pludselig var der ansigt på. Det var noget helt andet end blot et navn.

Så var det tid til elefant trekking. Det var noget helt andet endda vi for nogle år siden prøvede det på Koh Samui. Denne gang foregik det i grøn natur. Der var ingen som havde stave med knive. Kim fik lov til at sidde på dens nakke, mens jeg sad i stolen.

Bagefter gav vi den lidt mad. Og så var det tid til at bade sammen med den. Simpelthen en fantastisk oplevelse.

Cheaper than hotels gav os en gave. Et billede i ramme fra elefant turen.

Vi afsluttede på White sand beach. Men det var ikke lige hvad vi havde forventet. Der var intet idyllisk over stranden. Restauranter og liggestole på stranden.

Nu er vi kommet tilbage til hotellet, og i morgen tidlig tager vi til Borneo. Vi ved ikke om der er netforbindelse på Mabul, i Borneo, hvor vi skal være den næste uges tid. Men ellers skriver vi igen når vi kommer til Kuala Lumpur.

You might also enjoy: