Den frugtbare, frodige skov Tangkoko ligger ved foden af ​​Dua Saudara-bjerget og er hjemsted for Sulawesis mest imponerende dyreliv og fuglearter. Tangkoko er et af de ældste naturreservater i Indonesien, og det dækker næsten 9000 hektar regnskov.

Det er her i den tætte tæppe af tropiske træer og eksotiske fauna, at du finder de ikoniske tarsier-aber og store flokke af Sulawesi-makakker. Det er en helt speciel oplevelse at observere disse aber, mens de går frit omkring, leger og plejer deres unger i deres naturlige omgivelser. 

Aberne er ikke de eneste indbyggere i skoven. I trækronerne er der et væld af fuglearter, herunder næsehornsfugle, grønrygget skovisfugle, okkerbuget høgugle. Sulawesi-bjørnen cuscus, en type pungdyr, der bor i træer, er en anden endemisk art, som kan observeres, når den bevæger sig dovendyragtigt gennem det grønne. Når mørket falder på kan du være heldig at se en tarantel.

Små firben kan også ses i træerne og større øgler nede i skovbunden, som ofte ses varme sig i solen. Et af de mest unikke krybdyr, der findes i parken, er Draco-flyveøglen, eller ‘Sulawesi Lined Gliding Lizard’. Denne usædvanlige art har membraner eller vingelignende hudfolder mellem forbenene og bagbenene på hver side, der gør den i stand til at kaste sig ud og svæve fra træ til træ. 

Let påklædning og lange bukser (og ærmer) anbefales og gode vandresko eller kondisko er påkrævet, hvis du vil besøge parken.