Tulamben er nok mest kendt for vraget af USAT Liberty, som gik på grund ud for Tulamben efter at være torpederet af en Japansk ubåd i 1942, men området omkring Tulamben og Amed kan meget mere. Der ligger flere små vrag og et drop-off, men byder også på flere dykker spots med rigtig flotte makro oplevelser.

I Tulamben er der dykkercentre overalt, så der er god mulighed for at komme ud og dykke. Vi valgte Ocean View & Dive Resort, som ligger ud til stranden, hvor USAT Liberty ligger. De andre dykkersteder bliver du kørt ud til på ladet af en lille lad bil. De lokale hjælper med at slæbe udstyret.

Strandene omkring Tulamben består af rullesten. Det kan være lidt af en udfordring, at holde balancen gennem rullestenene, for at komme ud i vandet med alt udstyret. Ved første blik ser bunden ret kedelig ud, sort sand, sten og enkelte koraller. Men når du kikker tæt på bunden, dukker der den ene farvestålende skabning efter den anden frem. De lokale dykker guider er gode til at spotte de mange forskellige farvestrålende nøgensnegle.