Pygmæ elefanter

Borneos pygmæ elefanter lever ved Kinabatangan floden, I den nordøstlige del af Borneo. Her vandrer de op og ned langs flodbredden. De er som navnet siger, ret små, og er asiens mindste elefant. De har en lang hale, og i forhold til kroppen er ørerne temmelig store.

Elefanters snabel er en sammenvoksning mellem overlæbe og næse, og bruges både til at snuse, føle og gribe med. Og så selvfølgelig til at drikke med. Elefanter kan se, hvis de er blevet solbrændte, så kaster de sand over det solbrændte sted.

Generelt er elefanters hjerne 3-4 gange større end menneskers. Samtidig er elefanter fyldt med følelser, og er meget sociale. Når en i flokken dør, bruger elefanterne flere dage på at sørge. Det foregår blandt andet ved at elefanterne samles i stilhed rundt om den døde elefant.

Når elefanter genforenes efter længere tid, flapper de med deres ører og laver lyde som velkomst. Dog kan deres lyde ikke altid høres af mennesker, fordi lydniveauet er meget lavt.

Borneo elefanter Elefanter ved Kinabatangan

 

En lille video vi har lavet